NOVO NOVO NOVO

Moja košarica

VirtueMart
Vaša košarica trenutno je prazna.

Objavljeno u Kulinarstvo, zdravlje i priroda | Pročitaj 8361 puta |Još iz ove kategorije: « Vaš brak Dolazi beba »
Dim lights Embed Embed this video on your site

Login to write a review

Legendarni automobili

 • Datum izdanja:
 • ISBN: 978-953-6926-49-7
 • Autor: Larry Edsall
 • Format: 31 x 28
 • Uvez: tvrdi
 • Recenzije:
  LARRY EDSALL, novinar specijaliziran za područje automobilske industrije, radio je dvanaest godina u časopisu «Auto Week», najprestižnijem američkom tjedniku posvećenom automobilima. Tijekom svoje karijere pisao je o mnogim važnim motorističkim događanjima i testirao različita vozila diljem svijeta, prešavši s prototipovima i automobilima iz proizvodnje više od osamsto tisuća kilometara.

 • Br. stranica: 287
 • Cijena: 249 kn
 • Popust: 150 kn
Ocjeni ovo
(4 Ocjenjivača)

Legendarni automobili 

Larry Edsall

Bogato ilustrirana knjiga o automobilima koji su ušli u povijest, od prvih modela do 21.stoljeća.
«Legendarni automobili» vode nas na putovanje kroz ceste povijesti stvaranja, od prvih početaka do razvoja današnjeg nezamjenjivog, stiliziranog i učinkovitog automobila.

U prvim su danima automobili bili nešto više od kočija, no nisu ih vukli konji već su se pokretali motorima s unutarnjim izgaranjem. Ali, konji su često bili potrebni da bi vukli neispravne automobile do najbližih radionica.
Tada su mehanički dijelovi i putnici bili zaštićeni onim što nama danas izgleda poput metalnih posuda za kekse (uglavnom crne boje), ali su kasnije dobili zaobljene pa čak i skulptoralne oblike. Nakon prijelaza oblika posude za kekse u prepoznatljiv automobilski dizajn, putovanje se ubrzalo i usmjerilo na najvažnije modele s društvenim, estetskim i tehnološkim prednostima, koji su se obično pojavljivali u kombinaciji. Vremenom su postajali sve udobniji, ljepši, luksuzniji, sigurniji i ekološki prihvatljiviji.

"Legendarni automobili" donose prave legende, bilo da se radi o dobi, estetskom doživljaju, komforu ili brzini, od ranih Tin Lizziesa sve do Ferarria, Porschea, Jaguara i drugih tehnološki i estetski zahtjevnih dostignuća, ovo je doslovce putovanje od automobila iz snova do automobile na cesti.

Na kraju ovog tekstualnog i slikovnog putovanja u povijest, moći ćete zavirili i u budućnost kako biste vidjeli koje će se vrste vozila nalaziti ispred naših domova u godinama koje dolaze.

Od automobila iz snova do putničkih automobila ova uzbudljiva i zadivljujuća monografija nudi vam slike i opise najuzbudljivijih spojeva tehnologije, umjetnosti, ljepote i avanture. Na velikom formatu (27 x 31 cm), s vrhunskim fotografijama, uz vrhunski tisak, ovo djelo predstavlja pravo fotografsko putovanje kroz povijest najljepših svjetskih automobila.

Na jednom mjestu, objedinjene su tehnologija, umjetnost i estetika.


Piše Josip Stanek Posljednja izmjena Wednesday, 25 March 2015 17:30

On-line prodaja knjige

 • Cijena: HRK249.00
  HRK99.00
  Ušteda: HRK150.00

User Reviews

Login
Move
Close
Forgot your username?
Forgot your password?